Meloen in dunne plakken snijden, pitjes verwijderen en plakken schillen. Plakken in schaal leggen en port erover schenken. In koelkast meloen afgedekt minstens 1 uur laten marineren. Daarna plakjes meloen dakpansgewijs in midden van platte schaal leggen. Rode peper erover strooien. Plakjes ham dubbelvouwen en halveren. Plakjes per soort langs rand van schaal leggen. Garneren met blaadjes munt.
- algemeenVers of gedroogd: Vervang verse rode peper door gedroogde chilipepertjes in een molentje en maal wat chilipeper boven de meloen.
Gemarineerde meloen met ham
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_009733_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
75 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Meloen in dunne plakken snijden, pitjes verwijderen en plakken schillen. Plakken in schaal leggen en port erover schenken. In koelkast meloen afgedekt minstens 1 uur laten marineren. Daarna plakjes meloen dakpansgewijs in midden van platte schaal leggen. Rode peper erover strooien. Plakjes ham dubbelvouwen en halveren. Plakjes per soort langs rand van schaal leggen. Garneren met blaadjes munt.
algemeen:Vers of gedroogd: Vervang verse rode peper door gedroogde chilipepertjes in een molentje en maal wat chilipeper boven de meloen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 galiameloen
100 ml witte port
1 rode peper
100 g roomboterbraadham
100 g Yorkham
100 g rauwe ham
1 takje verse munt