In keukenmachine tonijn met ansjovis en olijvonaise pureren. Citroensap en peper naar smaak erdoor mengen. Blaadjes van krop little gem losmaken, wassen en goed laten uitlekken. Blaadjes sla op schaal zetten. Tonijnpuree erin scheppen. Plakjes fricandeau losjes vouwen en op tonijn in sla leggen. Kappertjes en basilicum erover strooien.
- algemeenWitlof: Vervang de blaadjes little gem door blaadjes witlof. Reken dan op 2 dikke struikjes witlof voor twaalf hapjes.
Fricandeau met tonijn in slablad
bijgerecht
12 personen
75 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
In keukenmachine tonijn met ansjovis en olijvonaise pureren. Citroensap en peper naar smaak erdoor mengen. Blaadjes van krop little gem losmaken, wassen en goed laten uitlekken. Blaadjes sla op schaal zetten. Tonijnpuree erin scheppen. Plakjes fricandeau losjes vouwen en op tonijn in sla leggen. Kappertjes en basilicum erover strooien.
algemeen:Witlof: Vervang de blaadjes little gem door blaadjes witlof. Reken dan op 2 dikke struikjes witlof voor twaalf hapjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 blikje tonijn op olie
4 ansjovisfilets
4 eetlepels olijvonaise
2 eetlepels citroensap
0 (cayenne)peper
1 kropje sla
12 plakjes fricandeau
1 eetlepel kappertjes
3 takjes basilicum
Dit heb je nodig
keukenmachine