Ananas in de lengte halveren. Vruchtvlees wegsnijden en stevige rand overhouden. Van vruchtvlees harde kern verwijderen en rest in stukjes snijden. Druiven schoonmaken. Lychees laten uitlekken. Fruit mengen, 2 el gembersiroop erdoor roeren en fruit in ananashelften scheppen. Room bijna stijfkloppen. Rest van gembersiroop door bijna stijfgeslagen room roeren. Ananas met gemberroom garneren.
Gevulde ananas met zoete gemberroom
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012827_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
325 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ananas in de lengte halveren. Vruchtvlees wegsnijden en stevige rand overhouden. Van vruchtvlees harde kern verwijderen en rest in stukjes snijden. Druiven schoonmaken. Lychees laten uitlekken. Fruit mengen, 2 el gembersiroop erdoor roeren en fruit in ananashelften scheppen. Room bijna stijfkloppen. Rest van gembersiroop door bijna stijfgeslagen room roeren. Ananas met gemberroom garneren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ananas
½ bakje pitloze witte druiven
1 blik lychees
5 eetlepels gembersiroop
125 ml slagroom