Satéstokjes in water weken (om verbranden tegen te gaan). Citroen halveren, helft van vrucht uitpersen, andere helft in 4 parten snijden. Knoflook pellen en boven diep bord uitpersen. Citroensap, olie en rozemarijn door knoflook roeren. Visfilets in dobbelstenen snijden en bestrooien met zout en peper. Visblokjes 10 min. in marinade leggen, regelmatig omscheppen. Grillpan of ovengrill voorverwarmen. Visblokjes uit marinade nemen en aan satéstokjes rijgen. Spiesjes en citroenpartjes naast elkaar in grillpan leggen (voor mooi grillmotief) of op bakplaat leggen en 10 cm onder grill schuiven. Vis en citroen 6-8 min. roosteren, tot vis net gaar is en citroen begint te kleuren. Beide halverwege keren. Spiesjes over vier borden verdelen en partje citroen ernaast leggen om over vis uit te knijpen. Lekker met gebakken aardappels en ratatouille.
- algemeenVrijwel alle vis is geschikt om te roosteren. Zorg er bij het snijden wel voor dat de filetblokjes even groot zijn, zodat alle vis tegelijk gaar is. In plaats van gedroogde rozemarijn kunt u ook verse rozemarijn in de vijzel fijnwrijven met wat grof zeezout en olie.
Gegrilde visspiesjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003525_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
255 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Satéstokjes in water weken (om verbranden tegen te gaan). Citroen halveren, helft van vrucht uitpersen, andere helft in 4 parten snijden. Knoflook pellen en boven diep bord uitpersen. Citroensap, olie en rozemarijn door knoflook roeren. Visfilets in dobbelstenen snijden en bestrooien met zout en peper. Visblokjes 10 min. in marinade leggen, regelmatig omscheppen. Grillpan of ovengrill voorverwarmen. Visblokjes uit marinade nemen en aan satéstokjes rijgen. Spiesjes en citroenpartjes naast elkaar in grillpan leggen (voor mooi grillmotief) of op bakplaat leggen en 10 cm onder grill schuiven. Vis en citroen 6-8 min. roosteren, tot vis net gaar is en citroen begint te kleuren. Beide halverwege keren. Spiesjes over vier borden verdelen en partje citroen ernaast leggen om over vis uit te knijpen. Lekker met gebakken aardappels en ratatouille.
algemeen:Vrijwel alle vis is geschikt om te roosteren. Zorg er bij het snijden wel voor dat de filetblokjes even groot zijn, zodat alle vis tegelijk gaar is. In plaats van gedroogde rozemarijn kunt u ook verse rozemarijn in de vijzel fijnwrijven met wat grof zeezout en olie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 citroen
1 teentje knoflook
½ eetlepel gedroogde rozemarijn
3 eetlepels olijfolie
200 g zalmfilet
200 g meervalfilet
200 g victoriabaarsfilet
Dit heb je nodig
satéstokjes
grillpan