Scholfilet in repen snijden, koolvisfilet in blokjes. In hapjespan boter smelten en prei 5 min. zachtjes bakken. Peultjes 1 min. meebakken. Wijn en koksroom toevoegen en aan de kook brengen. Kruiden, citroensap en zout en peper naar smaak toevoegen. Vis met zout en peper bestrooien en door groentesaus scheppen. Op laag vuur 8 min. stoven, mosselvlees toevoegen en gerecht nog 2 min. verwarmen. Lekker met stevige pastasoorten, zoals penne, macaroni of tagliatelle.
- algemeenVoor dit gerecht zijn vrijwel alle vissoorten geschikt.
Romig visstoofpotje
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003528_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
305 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Scholfilet in repen snijden, koolvisfilet in blokjes. In hapjespan boter smelten en prei 5 min. zachtjes bakken. Peultjes 1 min. meebakken. Wijn en koksroom toevoegen en aan de kook brengen. Kruiden, citroensap en zout en peper naar smaak toevoegen. Vis met zout en peper bestrooien en door groentesaus scheppen. Op laag vuur 8 min. stoven, mosselvlees toevoegen en gerecht nog 2 min. verwarmen. Lekker met stevige pastasoorten, zoals penne, macaroni of tagliatelle.
algemeen:Voor dit gerecht zijn vrijwel alle vissoorten geschikt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g scholfilet
200 g koolvis-
1 eetlepel boter
300 g prei
200 g peultjes
200 ml witte wijn
200 ml koksroom
2 eetlepels kruidenmix
2 eetlepels citroensap
1 bakje gekookte mosselen