Kipcurry met sperzieboontjes en paksoi

Ogen dicht en proef de aroma's en smaken van Thailand.

695 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pel de sjalotten en snijd deze in partjes. Was de paksoi en snijd het onderste deel in repen. Scheur het blad in stukken. Verhit de olie in de wok en bak de kipblokjes op hoog vuur in 1-2 min. bruin. Bak de sjalotpartjes de helft van de currypasta 1 min. mee. Schep de sperziebonen en paksoirepen erdoor. Voeg de kokosmelk, vissaus en suiker toe en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laat het gerecht 10 min. stoven, regelmatig omscheppen.

  2. Voeg het paksoiblad toe als de sperziebonen beetgaar zijn, warm dit nog 2 min. mee. Breng op smaak met zout of vissaus of eventueel extra currypasta. Hak de pinda's grof en strooi deze over de kipcurry.

  • algemeenGarneer de curry met geurige blaadjes koriander en basilicum. Voeg voor extra pit reepjes rode paprika toe. Vervang de kipfilet eventueel door dunne plakjes varkenshaas.

Kipcurry met sperzieboontjes en paksoi

Ogen dicht en proef de aroma's en smaken van Thailand.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig