Broccoli in roosjes verdelen, stronk schillen en in plakjes snijden. Paprika schoonmaken, in kwarten snijden en vervolgens in smalle reepjes. Tomaten in stukken snijden. In koekenpan boter smelten en worstjes in 15 min. op matig vuur bruin en gaar bakken. Laatste 5 min. paprikareepjes en stukken tomaat meebakken. Bestrooien met zout en peper. Intussen broccoli in ruim kokend water met zout in 5-6 min. beetgaar koken. Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Broccoli afgieten, grof stampen en door puree mengen. Puree over vier borden verdelen en op elk bord 3 worstjes leggen. Paprika-tomatenmengsel ernaast scheppen.
- algemeenprijs per persoon 1.90 (in mei 2005)
Broccolipuree met Catalaanse worstjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003566_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Broccoli in roosjes verdelen, stronk schillen en in plakjes snijden. Paprika schoonmaken, in kwarten snijden en vervolgens in smalle reepjes. Tomaten in stukken snijden. In koekenpan boter smelten en worstjes in 15 min. op matig vuur bruin en gaar bakken. Laatste 5 min. paprikareepjes en stukken tomaat meebakken. Bestrooien met zout en peper. Intussen broccoli in ruim kokend water met zout in 5-6 min. beetgaar koken. Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Broccoli afgieten, grof stampen en door puree mengen. Puree over vier borden verdelen en op elk bord 3 worstjes leggen. Paprika-tomatenmengsel ernaast scheppen.
algemeen:prijs per persoon 1.90 (in mei 2005)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g broccoli
1 gele paprika
250 g tomaten
25 g boter
2 schaaltjes Catalaanse braadworstjes
2 zakjes aardappelpuree met bieslook en crème fraîche