Van abrikozen 1 gaaf exemplaar achterhouden, rest in vieren snijden en pit verwijderen. Banaan pellen en in stukjes snijden. Beide fruitsoorten samen in grote diepvriesbak zonder deksel in 1-2 uur laten bevriezen.
Apart gehouden abrikoos in 6 partjes snijden en om en om met 3 muntblaadjes aan satéstokjes steken. Met (stevige) knoflookpers gemberwortel boven blender of keukenmachine uitpersen. In blender bevroren abrikozen en banaan met rest van munt en appelsap op hoogste stand tot een romige en schuimige drank mixen. Smoothie in twee grote glazen schenken en abrikozenspiesjes erin steken.
- algemeenVervang het appelsap door versgeperst sinaasappelsap.
Abrikozensmoothie
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003699_220x162_JPG.jpg)
2 personen
125 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Van abrikozen 1 gaaf exemplaar achterhouden, rest in vieren snijden en pit verwijderen. Banaan pellen en in stukjes snijden. Beide fruitsoorten samen in grote diepvriesbak zonder deksel in 1-2 uur laten bevriezen.
Apart gehouden abrikoos in 6 partjes snijden en om en om met 3 muntblaadjes aan satéstokjes steken. Met (stevige) knoflookpers gemberwortel boven blender of keukenmachine uitpersen. In blender bevroren abrikozen en banaan met rest van munt en appelsap op hoogste stand tot een romige en schuimige drank mixen. Smoothie in twee grote glazen schenken en abrikozenspiesjes erin steken.
algemeen:Vervang het appelsap door versgeperst sinaasappelsap.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
300 g abrikozen
1 banaan
2 takjes munt
1 cm verse gemberwortel
250 ml appelsap
Dit heb je nodig
satéstokjes
blender