Satéstokjes 15 min. in koud water weken. In kom mayonaise, crème fraîche, mosterd en honing roeren tot gladde saus. Bacon halveren en om champignons wikkelen. Kipfiletblokjes bestrooien met zout en peper. Kipblokjes aan satéstokjes rijgen en elk door bacon-champignon steken. Spiesje in hete olie in 3 min. gaarbakken. Mosterdmayonaise als dip erbij serveren.
- algemeenSlanke versie: Een slankere versie van deze mosterddip maakt u met halfvolle mayonaise en in plaats van crème fraîche Griekse yoghurt met 0% vet. De bacon kunt u eventueel vervangen door rauwe ham of rookvlees.
Champignon-kipspiesjes met mosterdmayonaise
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010297_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
420 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Satéstokjes 15 min. in koud water weken. In kom mayonaise, crème fraîche, mosterd en honing roeren tot gladde saus. Bacon halveren en om champignons wikkelen. Kipfiletblokjes bestrooien met zout en peper. Kipblokjes aan satéstokjes rijgen en elk door bacon-champignon steken. Spiesje in hete olie in 3 min. gaarbakken. Mosterdmayonaise als dip erbij serveren.
algemeen:Slanke versie: Een slankere versie van deze mosterddip maakt u met halfvolle mayonaise en in plaats van crème fraîche Griekse yoghurt met 0% vet. De bacon kunt u eventueel vervangen door rauwe ham of rookvlees.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 ml mayonaise
3 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel grove mosterd
1 theelepel honing
6 plakjes bacon
12 kleine champignons
1 grote kipfilet
Dit heb je nodig
satéstokjes
fonduepan met olie