Knapperige tofuballetjes met zoete chilisaus

355 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Tofu laten uitlekken en droogdeppen, eventueel erin knijpen om overtollig vocht te verwijderen. Tofu, ei en sojasaus met zout en peper naar smaak pureren met staafmixer of keukenmachine. Bloem door tofumengsel roeren. Paddestoelen en norivellen erdoor scheppen. Van tofu ca. 20 kleine balletjes draaien. Frituurpan met olie tot 175 °C verhitten. Tofuballetjes per 5-6 tegelijk langzaam in frituurvet laten zakken en in 3-4 min. goudbruin en gaar frituren. Rest van tofuballetjes op zelfde wijze bereiden. Balletjes op keukenpapier laten uitlekken en lauwwarm of koud met zoete chilisaus serveren.

Knapperige tofuballetjes met zoete chilisaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig