Peren schillen, steeltje eraan laten zitten. Van onderkant dun plakje afsnijden. In klein pannetje peren rechtop naast elkaar zetten (peren moeten precies in pannetje passen). Wijn met honing en kardemom toevoegen (peren moeten helemaal onderstaan, voeg eventueel meer vocht toe). Peren afgedekt op laag vuur in 20 min. zachtjes gaar pocheren. Peren uit pan nemen en over vier schaaltjes verdelen. Wijnmengsel in 5 min. op hoog vuur laten inkoken tot lichte siroop. Siroop over peren gieten. Pistachenoten erover strooien.
- algemeenFruit is prima te verwerken in een toetje, maar ook ideaal om zo uit het vuistje te eten. Zelfs schillen is vaak niet nodig, al is er natuurlijk niks op tegen. Met het oog op bestrijdingsmiddelen is het schillen van fruit niet nodig. Onder de schil zitten veel waardevolle voedingsstoffen. Gewoon wassen is voldoende (en belangrijk om vuil en eventuele bacteriën te verwijderen).
Peren met pistachenoten in wijnsiroop
nagerecht
4 personen
180 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Peren schillen, steeltje eraan laten zitten. Van onderkant dun plakje afsnijden. In klein pannetje peren rechtop naast elkaar zetten (peren moeten precies in pannetje passen). Wijn met honing en kardemom toevoegen (peren moeten helemaal onderstaan, voeg eventueel meer vocht toe). Peren afgedekt op laag vuur in 20 min. zachtjes gaar pocheren. Peren uit pan nemen en over vier schaaltjes verdelen. Wijnmengsel in 5 min. op hoog vuur laten inkoken tot lichte siroop. Siroop over peren gieten. Pistachenoten erover strooien.
algemeen:Fruit is prima te verwerken in een toetje, maar ook ideaal om zo uit het vuistje te eten. Zelfs schillen is vaak niet nodig, al is er natuurlijk niks op tegen. Met het oog op bestrijdingsmiddelen is het schillen van fruit niet nodig. Onder de schil zitten veel waardevolle voedingsstoffen. Gewoon wassen is voldoende (en belangrijk om vuil en eventuele bacteriën te verwijderen).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 handperen
500 ml rode wijn
4 eetlepels vloeibare honing
2 theelepels gemalen kardemom
2 eetlepels gepelde pistachenoten