Amandelen in droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren en laten afkoelen. In pan met dikke bodem melk aan de kook brengen. Griesmeel en suiker in melk strooien, al roerend aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken, blijven roeren. Amandelen door griesmeel scheppen. Vormpjes met koud water omspoelen, griesmeel in vormpjes gieten en in koelkast minimaal 1 uur laten opstijven. Pruimen met sinaasappelsap en kaneel aan de kook brengen en in 10 min. laten inkoken. Bordje op elk griesmeelvormpjes leggen, geheel keren zodat pudding op bordjes glijdt. Sinaasappelsaus met pruimen erbij serveren.
Griesmeelpudding met gewelde pruimen
- algemeenBehalve dat dit toetje goed vult, bevordert het ook de stoelgang. Dankzij de pruimen zit er veel voedingsvezel in. Voedingsvezels zijn stoffen die stevigheid en vorm aan planten geven. Mensen kunnen deze vezels niet verteren, maar zetten daardoor wel de darmen flink aan het werk.
Griesmeelpudding met gewelde pruimen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010422_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
295 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Amandelen in droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren en laten afkoelen. In pan met dikke bodem melk aan de kook brengen. Griesmeel en suiker in melk strooien, al roerend aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken, blijven roeren. Amandelen door griesmeel scheppen. Vormpjes met koud water omspoelen, griesmeel in vormpjes gieten en in koelkast minimaal 1 uur laten opstijven. Pruimen met sinaasappelsap en kaneel aan de kook brengen en in 10 min. laten inkoken. Bordje op elk griesmeelvormpjes leggen, geheel keren zodat pudding op bordjes glijdt. Sinaasappelsaus met pruimen erbij serveren.
algemeen:Behalve dat dit toetje goed vult, bevordert het ook de stoelgang. Dankzij de pruimen zit er veel voedingsvezel in. Voedingsvezels zijn stoffen die stevigheid en vorm aan planten geven. Mensen kunnen deze vezels niet verteren, maar zetten daardoor wel de darmen flink aan het werk.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g gepelde amandelen
500 ml halfvolle melk
50 g griesmeel
3 zakjes vanillesuiker
125 g gewelde pruimen
250 ml sinaasappelsap
1 theelepel kaneelpoeder
Dit heb je nodig
staafmixer
puddingvormpjes (à 150 ml)