Bietenbouillon met mierikswortelroom

90 kcal

(Voedingswaarden)

50 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bietjes dun schillen en 1 biet in plakken snijden. Twee derde van stoneleeks in grove stukken snijden. Fond met 400 ml water in pan schenken. Plakken biet en stukjes stoneleek toevoegen. Geheel aan de kook brengen, vuur lager zetten en bouillon afgedekt 20 min. zachtjes laten sudderen. Intussen met meloenbolletjeslepel uit ander biet 12 bolletjes scheppen. Rest van stoneleeks in luciferdunne reepjes van 5 cm lengte snijden. In kommetje mierikswortel met zure room mengen. Bouillon met citroensap, zout en peper op smaak brengen en zeven. Bouillon, bietenballetjes, stoneleekreepjes en mierikswortelroom tot gebruik gekoeld bewaren.

  2. Bouillon met bietenbolletjes zachtjes verwarmen. Hete bouillon over vier diepe borden verdelen; in elk bord 3 bolletjes biet scheppen. Soep met stoneleeks garneren. Aan tafel in midden van elk bord lepel mierikswortelroom scheppen.

  • algemeenGeen meloenbolletjeslepel? Snijd de bietjes dan in blokjes.

Bietenbouillon met mierikswortelroom

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig