In koekenpan 1/2 eetlepel olie verhitten en spekreepjes 5 min. uitbakken. Intussen in ruim kokend water met zout broccoliroosjes in 3-4 min. beetgaar koken. Broccoli in vergiet onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken. In schaal broccoliroosjes en spekjes mengen. Bosuitjes in smalle ringetjes snijden. In steelpan rest van olie met citroensap met garde al kloppend zachtjes verwarmen. Bosuitjes toevoegen en kort meeverwarmen. Vinaigrette op smaak brengen met zout en peper en warm over broccoli en spekjes schenken. Lekker bij gegrilde biefstuk.
- algemeenVoeg aan de vinaigrette eventueel nog een halve eetlepel fijngehakte kappertjes toe.
Broccolisalade met warme vinaigrette
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004090_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
270 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In koekenpan 1/2 eetlepel olie verhitten en spekreepjes 5 min. uitbakken. Intussen in ruim kokend water met zout broccoliroosjes in 3-4 min. beetgaar koken. Broccoli in vergiet onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken. In schaal broccoliroosjes en spekjes mengen. Bosuitjes in smalle ringetjes snijden. In steelpan rest van olie met citroensap met garde al kloppend zachtjes verwarmen. Bosuitjes toevoegen en kort meeverwarmen. Vinaigrette op smaak brengen met zout en peper en warm over broccoli en spekjes schenken. Lekker bij gegrilde biefstuk.
algemeen:Voeg aan de vinaigrette eventueel nog een halve eetlepel fijngehakte kappertjes toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 eetlepels olijfolie
½ duobakje magere spekreepjes
600 g broccoli
3 bosuitjes
2 eetlepels citroensap