Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Tuinerwten 10 min. zachtjes koken. Uien en knoflook pellen en snipperen. In braadpan 2 el olie verhitten en ui en knoflook zachtjes fruiten. In koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en filets in 4 min. rondom bruin en gaarbakken. Saus 3 min. in magnetron (700 watt) verwarmen. Rijst bij uimengsel scheppen en 2 min. meebakken. Tuinerwten, ketjap en sambal door rijst scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Met uitjes garneren en met filets en saus serveren.
Indonesische filet met rijst en satésaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013221_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
910 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Tuinerwten 10 min. zachtjes koken. Uien en knoflook pellen en snipperen. In braadpan 2 el olie verhitten en ui en knoflook zachtjes fruiten. In koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en filets in 4 min. rondom bruin en gaarbakken. Saus 3 min. in magnetron (700 watt) verwarmen. Rijst bij uimengsel scheppen en 2 min. meebakken. Tuinerwten, ketjap en sambal door rijst scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Met uitjes garneren en met filets en saus serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g rijst
450 g tuinerwten
2 uien
2 teentjes knoflook
3 eetlepels (zonnebloem)olie
2 schaaltjes Indonesische filets
1 bak kant-en-klare satésaus
4 eetlepels zoete ketjap
1 theelepel sambal
50 g gebakken uitjes