Verwijder de uiteinden van de struiken witlof, verwijder de buitenste blaadjes en snijd de struiken in grove ringen. Snijd de winterwortel in de lengte doormidden en schaaf er met de kaasschaaf dunne plakken van. Meng in een schaal de witlof, veldsla en wortel. Klop in een kommetje de olie, azijn en knoflook tot een vinaigrette. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schenk de vinaigrette over de witlofsalade en schep alles voorzichtig om. Bak in een droge koekenpan de plakjes chorizo in 10 minuten op laag vuur knapperig. Verdeel de chorizo over de salade. Lekker bij geroosterde kip en gebakken aardappels.
- algemeenIn plaats van winterwortel kun je ook tomaat nemen. Snijd twee tomaten in dunne partjes en verwijder de zaadjes
Witlofsalade met chorizo
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004607_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
335 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de uiteinden van de struiken witlof, verwijder de buitenste blaadjes en snijd de struiken in grove ringen. Snijd de winterwortel in de lengte doormidden en schaaf er met de kaasschaaf dunne plakken van. Meng in een schaal de witlof, veldsla en wortel. Klop in een kommetje de olie, azijn en knoflook tot een vinaigrette. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schenk de vinaigrette over de witlofsalade en schep alles voorzichtig om. Bak in een droge koekenpan de plakjes chorizo in 10 minuten op laag vuur knapperig. Verdeel de chorizo over de salade. Lekker bij geroosterde kip en gebakken aardappels.
algemeen:In plaats van winterwortel kun je ook tomaat nemen. Snijd twee tomaten in dunne partjes en verwijder de zaadjes
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 struiken witlof
1 kleine winterwortel
1 zak veldsla
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 teentje knoflook
½ chorizoworst