Pureer de olijven, peppadews, tomaten, ansjovisfilets en olie in een keukenmachine of met de staafmixer tot een grove pasta. Breng op smaak met (versgemalen) peper en citroensap. Schep de tapenade in een kommetje en serveer direct. Lekker met in repen gesneden Bourgondisch vloerbrood.
- algemeenJe kunt deze tapenade het beste bewaren in schone plastic bak. Afgedekt en in de koelkast is de tapenade twee weken houdbaar.
Pikante tapenade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004639_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
1 porties
150 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Pureer de olijven, peppadews, tomaten, ansjovisfilets en olie in een keukenmachine of met de staafmixer tot een grove pasta. Breng op smaak met (versgemalen) peper en citroensap. Schep de tapenade in een kommetje en serveer direct. Lekker met in repen gesneden Bourgondisch vloerbrood.
algemeen:Je kunt deze tapenade het beste bewaren in schone plastic bak. Afgedekt en in de koelkast is de tapenade twee weken houdbaar.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
250 g zwarte olijven zonder pit
100 g peppadews
4 gedroogde tomaten
2 ansjovisfilets
6 eetlepels olijfolie extra vierge
1 theelepel citroensap
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine