Little-gemsalade met tomaten-dressing

125 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, halveren, zaadjes verwijderen en tomaten in blokjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. In keukenmachine of met staafmixer tomaten en knoflook pureren. Olie en citroensap erdoor mengen. Dressing op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik in koelkast zetten.

  2. Bosuitjes schoonmaken en in schuine ringetjes snijden. Kropjes little gem in lengte in vier partjes snijden. Partjes sla op vier platte borden leggen en tomatendressing erover schenken. Ringetjes bosui en olijven over salade verdelen. Serveren met warm brood.

Little-gemsalade met tomaten-dressing

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig