Snijd een dun plakje van de onderkant maar zorg dat de slakropjes heel blijven. Halveer ze in de lengte. Bestrijk de helften aan beide kanten dun met olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Bewaar de slakropjes in aluminiumfolie verpakt in de koelkast.
Leg de slakropjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 4-6 minuten goudbruin, keer regelmatig.
Leg de gegrilde slahelften met het snijvlak naar boven op een schaal en druppel de dressing erover. Schaaf met een dunschiller boven de sla mooie krullen van de kaas.
- algemeenHet knapperige hart van kropsla is ook heel geschikt om te grillen. Van de buitenste bladeren maak je een lekkere salade.
Gegrilde little gem met geschaafde oude kaas
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_057468_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
150 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd een dun plakje van de onderkant maar zorg dat de slakropjes heel blijven. Halveer ze in de lengte. Bestrijk de helften aan beide kanten dun met olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Bewaar de slakropjes in aluminiumfolie verpakt in de koelkast.
Leg de slakropjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 4-6 minuten goudbruin, keer regelmatig.
Leg de gegrilde slahelften met het snijvlak naar boven op een schaal en druppel de dressing erover. Schaaf met een dunschiller boven de sla mooie krullen van de kaas.
algemeen:Het knapperige hart van kropsla is ook heel geschikt om te grillen. Van de buitenste bladeren maak je een lekkere salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 kropjes little gem
0 olijfolie om te bestrijken
100 ml caesardressing
50 g oude kaas
2 eetlepels olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
barbecue