Geglaceerde worteltjes

Door worteltjes te glaceren, worden ze nog zoeter. Ziet er chic uit, maar is stiekem niet zo moeilijk.

110 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 10 min. wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd het groene loof van de peentjes tot op 2 cm, schraap de peentjes schoon en spoel ze af onder stromend water. Kook ze in het sinaasappelsap met de honing, zout naar smaak en het water in 6-8 min. beetgaar.

  2. Schep de worteltjes met een schuimspaan uit de pan in een schaal. Laat het kookvocht met de boter in 5-10 min. inkoken tot een siroop en schep door de worteltjes.

  • serveertipJe kunt de worteltjes ook koud serveren als salade. Aangemaakt met olijfolie en (zee)zout, en bestrooid met wat verse dille of tijm.

Geglaceerde worteltjes

Door worteltjes te glaceren, worden ze nog zoeter. Ziet er chic uit, maar is stiekem niet zo moeilijk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig