Haal het ijs een halfuur voor het bereiden uit de vriezer. Klop de slagroom met de suiker stijf. Halveer de granaatappels en snijd de helften in kwarten. Schep boven een kom met een theelepel de pitjes tussen de vliezen uit. Houd een flinke eetlepel pitjes apart. Schep het ijs, de slagroom, de granaatappel-pitjes en de schuimpjes luchtig door elkaar. Serveer direct in mooie hoge glazen, bestrooi met de apart gehouden granaatappelpitjes.
Meringue glacée
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004965_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
6 personen
325 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Haal het ijs een halfuur voor het bereiden uit de vriezer. Klop de slagroom met de suiker stijf. Halveer de granaatappels en snijd de helften in kwarten. Schep boven een kom met een theelepel de pitjes tussen de vliezen uit. Houd een flinke eetlepel pitjes apart. Schep het ijs, de slagroom, de granaatappel-pitjes en de schuimpjes luchtig door elkaar. Serveer direct in mooie hoge glazen, bestrooi met de apart gehouden granaatappelpitjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
500 ml roomijs
250 ml slagroom
1 eetlepel suiker
2 granaatappels
100 g naturel schuimpjes