Kook de sperziebonen in een ruime pan water met zout 3-4 minuten (ze moeten nog knapperig zijn). Giet de bonen af, laat ze uitlekken en dep ze goed droog. Bewaar ze tot verder gebruik afgedekt in de koelkast. Verhit de olijfolie in een grote wok. Roerbak hierin de ui lichtbruin, voeg de boontjes en de knoflook toe en bak nog 1-2 minuten. Haal de boontjes uit de pan, breng op smaak met citroenolie, zout, peper en de olijven.
- algemeenSnijd alleen het harde stukje van de sperzieboon en laat het sierlijke topje zitten: ziet er prachtig uit, smaakt even lekker en het vermindert het dopwerk met de helft!
Boontjessalade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004983_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
15 personen
85 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sperziebonen in een ruime pan water met zout 3-4 minuten (ze moeten nog knapperig zijn). Giet de bonen af, laat ze uitlekken en dep ze goed droog. Bewaar ze tot verder gebruik afgedekt in de koelkast. Verhit de olijfolie in een grote wok. Roerbak hierin de ui lichtbruin, voeg de boontjes en de knoflook toe en bak nog 1-2 minuten. Haal de boontjes uit de pan, breng op smaak met citroenolie, zout, peper en de olijven.
algemeen:Snijd alleen het harde stukje van de sperzieboon en laat het sierlijke topje zitten: ziet er prachtig uit, smaakt even lekker en het vermindert het dopwerk met de helft!
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 15 personen)
1 kg sperziebonen
4 eetlepels olijfolie
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1 pot Taggia-olijven
Dit heb je nodig
wok