Snijd de komkommer in repen en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de komkommer in piepkleine blokjes. Verwarm het limesap met de suiker in een steelpannetje, totdat de suiker gesmolten is. Roer dit sap door de komkommerblokjes, en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrooi de haringen met de bosui en serveer met de zoetzure komkommer.
Haring met zoetzuur
4 personen
85 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de komkommer in repen en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de komkommer in piepkleine blokjes. Verwarm het limesap met de suiker in een steelpannetje, totdat de suiker gesmolten is. Roer dit sap door de komkommerblokjes, en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrooi de haringen met de bosui en serveer met de zoetzure komkommer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
½ komkommer
½ limoen
1 eetlepel suiker
2 haringen
1 bosuitje