Snijd de pompoen in schijven, schil ze en verwijder de pitjes. Snijd de pompoen in blokjes. Bind de kruiden bij elkaar tot een 'boeketje'. Snijd de sperziebonen en de tomaten in stukjes, de prei in dunne ringen en de knoflook fijn. Leg het kruidenboeket ertussen en voeg 4 liter water en 2 eetlepels zout toe. Breng de soep al roerend aan de kook. Kook de groenten zachtjes gaar, voeg na 15 minuten de witte bonen met vocht en de pasta toe. Kook de soep nog 10 minuten. Haal het boeket uit de soep.
Rasp de Grana Padano kaas. Maak een pistou door het basilicum met de knoflook en de grano padano in de blender te pureren en meng de olijfolie erdoor. Roer de helft van de pistou door de soep, warm de soep nog even door en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep bij het buffet met de rest van de pistou in een schaaltje erbij.
- serveertipLekker met stokbrood.
- algemeenU kunt de pistou en de soep van tevoren klaarmaken. Voeg de witte bonen, de schelpjespasta en de pistou pas toe vlak voordat je de soep opdient. Kook de bonen en pasta in tien minuten in de soep gaar en roer als laatst de pistou er per portie door.
Soupe au pistou
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005348_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
12 personen
235 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de pompoen in schijven, schil ze en verwijder de pitjes. Snijd de pompoen in blokjes. Bind de kruiden bij elkaar tot een 'boeketje'. Snijd de sperziebonen en de tomaten in stukjes, de prei in dunne ringen en de knoflook fijn. Leg het kruidenboeket ertussen en voeg 4 liter water en 2 eetlepels zout toe. Breng de soep al roerend aan de kook. Kook de groenten zachtjes gaar, voeg na 15 minuten de witte bonen met vocht en de pasta toe. Kook de soep nog 10 minuten. Haal het boeket uit de soep.
Rasp de Grana Padano kaas. Maak een pistou door het basilicum met de knoflook en de grano padano in de blender te pureren en meng de olijfolie erdoor. Roer de helft van de pistou door de soep, warm de soep nog even door en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep bij het buffet met de rest van de pistou in een schaaltje erbij.
serveertip:Lekker met stokbrood.
algemeen:U kunt de pistou en de soep van tevoren klaarmaken. Voeg de witte bonen, de schelpjespasta en de pistou pas toe vlak voordat je de soep opdient. Kook de bonen en pasta in tien minuten in de soep gaar en roer als laatst de pistou er per portie door.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
1 verse pompoen
20 g verse Italiaanse kruiden
250 g verse sperziebonen
500 g trostomaten
300 g preien
330 g witte bonen in pot
100 g schelpjespasta
2 zakjes verse basilicum
100 g Grana Padano kazen
150 ml traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
blender