Dubbelgetrokken tomatenbouillon

0 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de olie en fruit de ui glazig op middelhoog vuur. Houd wat tijm achter voor de garnering. Voeg de rest van de tijm en knoflook toe aan de ui. Bak 1 min. en schep regelmatig om. Schenk de gevogeltefond in een maatbeker en vul met water tot 1 liter. Voeg de fond en de tomatenblokjes toe aan de ui. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur doorkoken. Maal de soep fijn in de keukenmachine of met de staafmixer en schenk door een zeef. Voeg de tomaten toe aan de soep en laat de soep nog 30 min. op laag vuur koken. Zeef de soep opnieuw en breng op smaak met peper en zout. Laat nog 15 min. op laag vuur inkoken. Serveer in kleine glaasjes en garneer met wat tijmblaadjes.

  • algemeenDit gerecht is ook geschikt als tussengerecht voor vier personen. Gebruik hiervoor dezelfde hoeveelheden. De rest van de tijm kunt u bijvoorbeeld gebruiken in een uienquiche.
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Dubbelgetrokken tomatenbouillon

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig