Kook de kwarteleitjes in ca. 5 min. hard, laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze voorzichtig en halveer ze in de lengte.
Hak in de keukenmachine de olijven, kappertjes en 2 takjes peterselie fijn. Gebruik van de rest van de peterselietakjes de krullerige bovenkant. Meng het olijvenmengsel met de filet americain en schep in de lepels. Druk de bolletjes iets plat en leg er een half kwarteleitje op. Garneer met de toefjes peterselie.
Amuse americain
Chic hapje op een lepel, met kwarteleitjes.
Amuse americain
Chic hapje op een lepel, met kwarteleitjes.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_048397_220x162_JPG.jpg)
12 porties
40 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Kook de kwarteleitjes in ca. 5 min. hard, laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze voorzichtig en halveer ze in de lengte.
Hak in de keukenmachine de olijven, kappertjes en 2 takjes peterselie fijn. Gebruik van de rest van de peterselietakjes de krullerige bovenkant. Meng het olijvenmengsel met de filet americain en schep in de lepels. Druk de bolletjes iets plat en leg er een half kwarteleitje op. Garneer met de toefjes peterselie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
6 kwarteleieren
20 g zwarte olijven zonder pit
1 el kappertjes
15 g verse peterselie
100 g filet americain
Dit heb je nodig
keukenmachine