Broodje filet americain

Er gaat niets boven een broodje filet americain met ei, ui en mayonaise. Een luxe lunch die je in een handomdraai klaar hebt.

410 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de eieren in 8 min. bijna hard en snijd ze in plakjes. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen en de bieslook fijn.

  2. Snijd de pistolets in de lengte door. Besmeer de onderste helften met de filet americain en de bovenste helften met de mayonaise. Verdeel de plakjes ei, ui en bieslook over de filet americain en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de bovenste helften erop en serveer direct.

  • achtergrondinfoFilet americain is gemaakt van rauw mager gemalen rundvlees waar filetsaus aan toegevoegd wordt, die bestaat uit mayonaise en een mix van kruiden en specerijen. Dit zorgt ook dat de filet americain zijn oranje kleur krijgt.
  • achtergrondinfoHoewel de naam doet vermoeden heeft filet americain niets te maken met Amerika. Waar het dan wel is ontstaan? Daar gaan veel verhalen over. Eén verhaal is dat het werd vernoemd naar de plaats waar het uitgevonden is. Café Americain op het Leidsplein in Amsterdam.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Broodje filet americain

Er gaat niets boven een broodje filet americain met ei, ui en mayonaise. Een luxe lunch die je in een handomdraai klaar hebt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig