Snipper de ui en snijd de augurken in dunne schuine plakken. Meng de ketchup met de mosterd, worcestershiresaus, cayennepeper en tabasco.
Snijd de pistolets in de lengte door. Besmeer de onderste helften met de filet americain en de bovenste helften met de ketchupsaus. Verdeel de augurk en ui over de filet americain en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de bovenste helften erop en serveer direct.
Broodje martino
Een broodje Martino: deze Belgische specialiteit lijkt op een broodje filet americain, alleen dan met een pittige twist. Ontstaan in Antwerpen na een avondje uit, maar het smaakt net zo lekker als lunch.
- variatietipLiever pittiger? Voeg wat extra tabasco toe aan de saus.
- achtergrondinfoBroodje Martino is ontstaan in het jaar 1951 en is een Belgisch gerecht. Albert De Hert had een sandwichbar in Antwerpen waar op een dag de voetballer Theo Maertens, door zijn vrienden Martino genoemd, binnenkwam. Maertens had iets te veel gedronken en wilde een pittig broodje filet americain. 'Doe er maar alles op wat je in de koelkast hebt staan', zei hij. Albert maakte het broodje en zo ontstond het broodje Martino.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Broodje martino
Een broodje Martino: deze Belgische specialiteit lijkt op een broodje filet americain, alleen dan met een pittige twist. Ontstaan in Antwerpen na een avondje uit, maar het smaakt net zo lekker als lunch.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD192741_220x162_JPG.jpg)
4 personen
295 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de augurken in dunne schuine plakken. Meng de ketchup met de mosterd, worcestershiresaus, cayennepeper en tabasco.
Snijd de pistolets in de lengte door. Besmeer de onderste helften met de filet americain en de bovenste helften met de ketchupsaus. Verdeel de augurk en ui over de filet americain en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de bovenste helften erop en serveer direct.
variatietip:Liever pittiger? Voeg wat extra tabasco toe aan de saus.
achtergrondinfo:Broodje Martino is ontstaan in het jaar 1951 en is een Belgisch gerecht. Albert De Hert had een sandwichbar in Antwerpen waar op een dag de voetballer Theo Maertens, door zijn vrienden Martino genoemd, binnenkwam. Maertens had iets te veel gedronken en wilde een pittig broodje filet americain. 'Doe er maar alles op wat je in de koelkast hebt staan', zei hij. Albert maakte het broodje en zo ontstond het broodje Martino.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kleine rode ui
4 zoetzure cocktailaugurken
1½ el tomatenketchup
½ tl worcestershiresauce
½ tl gemalen cayennepeper
½ tl tabasco chipotle pepper sauce
2 tl mosterd
4 verse witte pistolets
150 g filet americain