Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Tomaten wassen, in vieren delen en zaadjes verwijderen. In keukenmachine ansjovis, kappertjes, olijven en tomaten mengen tot smeerbaar geheel. Scholfilet insmeren met laagje tapenade. Schol verdelen in ca. 6 stukjes ter grootte van lepelholte en pijnboompitjes erover verdelen. Visamuses op bakplaat zetten en in ca. 7 minuten in midden van oven gaar laten worden. Amuses op lepels leggen en garneren met basilicum.
Schol met tomatentapenade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_009615_220x162_JPG.jpg)
6 porties
65 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Tomaten wassen, in vieren delen en zaadjes verwijderen. In keukenmachine ansjovis, kappertjes, olijven en tomaten mengen tot smeerbaar geheel. Scholfilet insmeren met laagje tapenade. Schol verdelen in ca. 6 stukjes ter grootte van lepelholte en pijnboompitjes erover verdelen. Visamuses op bakplaat zetten en in ca. 7 minuten in midden van oven gaar laten worden. Amuses op lepels leggen en garneren met basilicum.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
2 tomaten
2 ansjovisfilets
1 theelepel kappertjes
8 zwarte olijven
1 scholfilet
15 g pijnboompitten
6 basilicumblaadjes
Dit heb je nodig
keukenmachine