Mediterrane zuurkool

Met zuurkool kun je alle kanten op: met wat zongedroogde tomaten erdoor wordt het zó een mediterraan gerecht.

115 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Knijp de zuurkool uit. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook in 5 min. zachtjes glazig. Voeg de zuurkool toe, schenk de kippenbouillon erbij en leg de deksel op de pan. Stoof de zuurkool 10 min. op laag vuur in eigen vocht.

  2. Dep intussen de tomaatjes droog met keukenpapier en snijd ze in dunne reepjes. Giet het vocht af en breng de zuurkool op smaak met peper. Meng de tomaat erdoor en proef of er nog wat zout bij moet.

  • combinatietipLekker bij kip, vis of kalfsvlees.
  • Zuurkool

    Instructievideo - 04:12 min.

Mediterrane zuurkool

Met zuurkool kun je alle kanten op: met wat zongedroogde tomaten erdoor wordt het zó een mediterraan gerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig