Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erin. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
Voeg de crème fraîche toe, roer door met een garde en serveer.
Romige champignonsoep
Champignonsoep op z'n best, met crème fraîche en kippenbouillon.
- vegatipBekijk ook dit recept
- combinatietipLekker met fijngesneden selderij.
- variatietipVervang de kippenbouillontabletten door groentebouillontabletten voor een vegetarisch gerecht.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Romige champignonsoep
Champignonsoep op z'n best, met crème fraîche en kippenbouillon.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_044389_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
185 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erin. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
Voeg de crème fraîche toe, roer door met een garde en serveer.
vegatip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R425712/champignonsoep-en-toast-met-tomatensalsa)
combinatietip:Lekker met fijngesneden selderij.
variatietip:Vervang de kippenbouillontabletten door groentebouillontabletten voor een vegetarisch gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
250 g champignons
50 g ongezouten roomboter
25 g tarwebloem
1 l kraanwater
2 kippenbouillontabletten
3 el crème fraîche