Romige champignonsoep

Champignonsoep op z'n best, met crème fraîche en kippenbouillon.

185 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

  2. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erin. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.

  3. Voeg de crème fraîche toe, roer door met een garde en serveer.

  • vegatipBekijk ook dit recept
  • combinatietipLekker met fijngesneden selderij.
  • variatietipVervang de kippenbouillontabletten door groentebouillontabletten voor een vegetarisch gerecht.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Romige champignonsoep

Champignonsoep op z'n best, met crème fraîche en kippenbouillon.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig