Maal in de keukenmachine de bokkenpootjes fijn en meng de jam erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Klop in een kom 300 ml slagroom stijf met 5 eetlepels suiker en meng er al kloppend 300 ml advocaat door. Verdeel dit mengsel over de ingevette taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de diepvries in 2 uur stevig worden. Klop de rest van de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf en doe de room over in een spuitzak. Neem de vorm uit de diepvries en bestrijk de bovenkant van de taart met een dun laagje advocaat. Spuit langs rand van de taart kleine toefjes room. Laat de taart in de diepvriezer nog 2 uur vriezen. Verwijder de rand van de springvorm en zet de ijstaart op een platte schaal. Garneer met paaseitjes.
Advocaatijstaart
Ja echt: deze taart maak je makkelijk zelf. En met maar zes ingrediënten!
- bewaartipU kunt de advocaatijstaart twee dagen van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de vriezer. Haal de taart 30 minuten voor het serveren uit de vriezer en doe vlak voor het serveren de slagroom en de paaseitjes erop.
- variatietipNeem voor een kindvriendelijke variant gele vla. U kunt voor kinderen ook aparte miniversies maken.
Slagroom kloppen
Instructievideo - 01:36 min.
Advocaatijstaart
Ja echt: deze taart maak je makkelijk zelf. En met maar zes ingrediënten!
nagerecht
4 personen
990 kcal
15 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Maal in de keukenmachine de bokkenpootjes fijn en meng de jam erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Klop in een kom 300 ml slagroom stijf met 5 eetlepels suiker en meng er al kloppend 300 ml advocaat door. Verdeel dit mengsel over de ingevette taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de diepvries in 2 uur stevig worden. Klop de rest van de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf en doe de room over in een spuitzak. Neem de vorm uit de diepvries en bestrijk de bovenkant van de taart met een dun laagje advocaat. Spuit langs rand van de taart kleine toefjes room. Laat de taart in de diepvriezer nog 2 uur vriezen. Verwijder de rand van de springvorm en zet de ijstaart op een platte schaal. Garneer met paaseitjes.
bewaartip:U kunt de advocaatijstaart twee dagen van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de vriezer. Haal de taart 30 minuten voor het serveren uit de vriezer en doe vlak voor het serveren de slagroom en de paaseitjes erop.
variatietip:Neem voor een kindvriendelijke variant gele vla. U kunt voor kinderen ook aparte miniversies maken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
200 g bokkenpootjes
2 el abrikozenjam
400 ml verse slagroom
6 el fijne kristalsuiker
400 ml advocaat
½ zak paaseitjes
Dit heb je nodig
springvorm (ø 20 cm )
spuitzak