Kook de aardappelschijfjes in ca. 15 minuten gaar. Snijd de venkel in smalle ringen en kook ze 1 minuut mee met de aardappelen. Roer een dressing van de mayonaise, 2 eetlepels citroensap, 75 ml water en zout en peper naar smaak. Giet de aardappelen en de venkel af, schep ze om met de dressing en laat de aardappel-salade helemaal afkoelen.
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Bestrijk de zalm met 1-2 eetlepels citroensap en olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en laat het ca. 5 minuten intrekken. Meng de komkommer en de veldsla door de aardappelsalade.
Verhit een antiaanbakkoekenpan en bak hierin de zalmfilets aan beide kanten 3 minuten. Serveer de aardappelsalade erbij.
- algemeenRoer eventueel wat geraspte citroenschil door de dressing, voor een frisse citroensmaak.
Geroosterde zalm op aardappelsalade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014133_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelschijfjes in ca. 15 minuten gaar. Snijd de venkel in smalle ringen en kook ze 1 minuut mee met de aardappelen. Roer een dressing van de mayonaise, 2 eetlepels citroensap, 75 ml water en zout en peper naar smaak. Giet de aardappelen en de venkel af, schep ze om met de dressing en laat de aardappel-salade helemaal afkoelen.
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Bestrijk de zalm met 1-2 eetlepels citroensap en olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en laat het ca. 5 minuten intrekken. Meng de komkommer en de veldsla door de aardappelsalade.
Verhit een antiaanbakkoekenpan en bak hierin de zalmfilets aan beide kanten 3 minuten. Serveer de aardappelsalade erbij.
algemeen:Roer eventueel wat geraspte citroenschil door de dressing, voor een frisse citroensmaak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 duopak aardappelschijfjes
1 venkelknol
75 ml mayonaise
1 citroen
4 zalmfilets
2 el olijfolie
1 komkommer
1 zak veldsla
Dit heb je nodig
koekenpan met anti-aanbaklaag