Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes goudbruin en gaar in ca. 15 minuten, voeg de laatste minuut de plakjes knoflook toe en schep de aardappelpartjes hiermee om. Kook de sperziebonen in kokend water 8 minuten, laat ze in een vergiet uitlekken. Kook de eieren ca. 6 minuten, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Verdeel de tonijn in mooie stukken.
Meng de warme bonen met de gebakken aardappelen, de ui en de dressing. Garneer de salade met de stukken tonijn en de halve eieren. Strooi er wat (grof zee)zout over.
- algemeenSchep voor een klassieke Franse smaak 1-2 el kappertjes door de salade.
Lauwwarme Franse tonijnsalade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014134_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
405 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes goudbruin en gaar in ca. 15 minuten, voeg de laatste minuut de plakjes knoflook toe en schep de aardappelpartjes hiermee om. Kook de sperziebonen in kokend water 8 minuten, laat ze in een vergiet uitlekken. Kook de eieren ca. 6 minuten, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Verdeel de tonijn in mooie stukken.
Meng de warme bonen met de gebakken aardappelen, de ui en de dressing. Garneer de salade met de stukken tonijn en de halve eieren. Strooi er wat (grof zee)zout over.
algemeen:Schep voor een klassieke Franse smaak 1-2 el kappertjes door de salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el olijfolie
2 zakken gekruide A-partjes in schil
1 teen knoflook
500 g sperziebonen
4 eieren
1 blik tonijn naturel
2 rode uien
75 ml balsamicodressing