Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Druk de komkommerrasp met een schone keukendoek goed droog. Roer de rasp door de yoghurt en breng op smaak met zout.
Kook de wortelballetjes in 15 minuten gaar. Bereid de groenteballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat op de gekookte wortelballetjes een klontje boter smelten en bestrooi ze met zout naar smaak. Serveer de rijst met de ballen en de saus.
- algemeenVoor de liefhebber: roer een teen geperste knoflook en wat (versgemalen) peper door het komkommer-yoghurtmengsel.
- algemeenToe: Vanilleyoghurt met banaan en hagelslag. Meng een halve, in stukjes gesneden banaan door een schaaltje vanilleyoghurt en bestrooi met hagelslag.
Rijst met ballen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005825_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
530 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Druk de komkommerrasp met een schone keukendoek goed droog. Roer de rasp door de yoghurt en breng op smaak met zout.
Kook de wortelballetjes in 15 minuten gaar. Bereid de groenteballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat op de gekookte wortelballetjes een klontje boter smelten en bestrooi ze met zout naar smaak. Serveer de rijst met de ballen en de saus.
algemeen:Voor de liefhebber: roer een teen geperste knoflook en wat (versgemalen) peper door het komkommer-yoghurtmengsel.
algemeen:Toe: Vanilleyoghurt met banaan en hagelslag. Meng een halve, in stukjes gesneden banaan door een schaaltje vanilleyoghurt en bestrooi met hagelslag.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g wite rijst
1 komkommer
125 g Griekse yoghurt
2 zakken wortelballetjes
2 pakken groenteballetjes
1 el boter