Boen de aardappels schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Prak de forelfilets met een vork fijn en roer de crème fraîche erdoor. Breng de forelcrème op smaak met de mierikswortel, de dille en (versgemalen) peper. Bewaar de forelcrème afgedekt in de koelkast.
Leg de aardappels tussen de hete kolen en pof ze in 50-60 minuten gaar. Prik met een spies tot de kern van de aardappel: voel je geen weerstand, dan is de aardappel gaar. Leg de aardappel anders nog 5 minuten terug in het vuur en controleer opnieuw. Vouw het aluminiumfolie open. Snijd ze kruislings in en duw de aardappels iets open. Schep de forelcrème erin.
- algemeenDe exacte poftijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel en de hitte van het houtskoolvuur. U kunt de tijd verkorten door de aardappels 10 minuten in de schil voor te koken. Kruimige aardappels zijn het meest geschikt: na het poffen kunt u het kruim gemakkelijk uit de schil lepelen.
Aardappel poffen op de barbecue
Instructievideo - 00:33 min.
Pofaardappel met forelcrème
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_057443_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
150 kcal
1 uur 10 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappels schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Prak de forelfilets met een vork fijn en roer de crème fraîche erdoor. Breng de forelcrème op smaak met de mierikswortel, de dille en (versgemalen) peper. Bewaar de forelcrème afgedekt in de koelkast.
Leg de aardappels tussen de hete kolen en pof ze in 50-60 minuten gaar. Prik met een spies tot de kern van de aardappel: voel je geen weerstand, dan is de aardappel gaar. Leg de aardappel anders nog 5 minuten terug in het vuur en controleer opnieuw. Vouw het aluminiumfolie open. Snijd ze kruislings in en duw de aardappels iets open. Schep de forelcrème erin.
algemeen:De exacte poftijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel en de hitte van het houtskoolvuur. U kunt de tijd verkorten door de aardappels 10 minuten in de schil voor te koken. Kruimige aardappels zijn het meest geschikt: na het poffen kunt u het kruim gemakkelijk uit de schil lepelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 grote kruimige aardappels
2 gerookte forelfilets
2 eetlepels crème fraîche
1 theelepel geraspte mierikswortel
1 eetlepel verse dille
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
barbecue