Aardappelsalade met gerookte kip

360 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil en snijd de aardappelen in blokjes, kook ze in weinig water met zout in ca. 8 min. beetgaar en giet af. Meng de zure room met de mayonaise, mierikswortel, dragon en breng op smaak met peper. Schep de helft van de dressing door de aardappelblokjes en laat de salade afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Snijd de kipfilet in reepjes en schep door de aardappelen. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Schep de rest van de dressing en de waterkers door de salade.

  • variatietipVervang de waterkers eens door postelein of raapsteeltjes. In plaats van gerookte kip smaakt gerookte forel- of palingfilet ook prima in deze aardappelsalade.

Aardappelsalade met gerookte kip

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig