Catalaans brood met olijvenpuree

225 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maal de olijven met een staafmixer of in een keukenmachine met de tijm en knoflook tot een fijne puree. Schep het mengsel in een schaaltje. Snijd het brood in plakken van 1 n cm dik. Besprenkel elke snee brood aan beide kanten met olie.

  2. Leg de boterhammen op een ingevet rooster en gril ze in maximaal 1 minuut per kant goudbruin en krokant. Wrijf de tomaten met het snijvlak flink over de bovenkant van het geroosterde brood. Bestrooi met zout en peper naar smaak en serveer met de olijvenpuree apart erbij.

  • algemeenHet paprikabrood is te vervangen door ander stevig brood, zoals pain de campagne.

Catalaans brood met olijvenpuree

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig