Kruis de tomaten bovenop in en dompel ze kort in kokend water tot de velletjes loslaten. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een steelpan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten, paprikapoeder, chilipeper en sherry toe en bak nog ca. 10 minuten op matig vuur tot de saus dik en gebonden is. Pureer de saus in een hoge kom met een keukenmachine of een staafmixer en meng de crème fraîche erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus afkoelen. Bestrooi met peterselie.
- algemeenLekker bij geroosterde groenten, geroosterd brood of tortillachips.
Spaanse tomatendip
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_057566_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
0 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kruis de tomaten bovenop in en dompel ze kort in kokend water tot de velletjes loslaten. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een steelpan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten, paprikapoeder, chilipeper en sherry toe en bak nog ca. 10 minuten op matig vuur tot de saus dik en gebonden is. Pureer de saus in een hoge kom met een keukenmachine of een staafmixer en meng de crème fraîche erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus afkoelen. Bestrooi met peterselie.
algemeen:Lekker bij geroosterde groenten, geroosterd brood of tortillachips.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g romatomaten
1 eetlepel olijfolie
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 theelepel paprikapoeder
1 gedroogd chilipepertje
50 ml droge sherry
125 ml crème fraîche
1 eetlepel verse peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine