Garnalen gemarineerd in rode curry en kokosmelk

125 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Knip met een schaar de pantsers van de garnalen tot het staartje in. Snijd met een scherp mesje de rug iets in en verwijder eventuele zwarte draadjes. Klop in een kom de kokosmelk, sesamolie, currypasta, honing en gember door elkaar. Meng de garnalen door de marinade, wrijf de marinade met je vingers onder de garnalenpantsers. Dek de kom af en laat de garnalen minimaal 1 uur in koelkast marineren. Steek de barbecue aan. Neem de garnalen uit de marinade en laat ze uitlekken. Leg de garnalen op het ingevette rooster en gril ze aan elke kant 2-3 min. Bestrijk de garnalen na het keren met de achtergebleven marinade. Schep de garnalen op een schaal en pers de limoen erboven uit. Lekker met noedelsalade of gegrild stokbrood met knoflookboter.

  • algemeenLekker en makkelijk, die reuzengarnalen in hun schaal. De schalen geven tijdens het grillen smaak en zorgen er ook voor dat de garnalen niet aan het rooster blijven plakken. Pel de garnalen voor consumptie.
  • Garnalen grillen op de barbecue

    Instructievideo - 00:45 min.

Garnalen gemarineerd in rode curry en kokosmelk

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig