Bladeren en draden van maïskolven verwijderen. Maïskolven wassen en in ruim water in 10 à 15 min. gaarkoken. Maïskolven laten uitlekken.
Maïskolven met olie bestrijken op rooster leggen en in ca. 10 min. rondom bruin grillen. Maïskolven tussentijds telkens stukje keren, zodat ze rondom gelijkmatig bruin worden. Maïskolven met zout bestrooien. Lekker bij alle soorten vlees.
- algemeenDe maïskolven worden eerst voorgekookt, omdat de griltijd anders zo lang is. Op de barbecue krijgen ze een mooi kleurtje en een lekker rooksmaakje.
Gegrilde maïskolven
bijgerecht
4 personen
150 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bladeren en draden van maïskolven verwijderen. Maïskolven wassen en in ruim water in 10 à 15 min. gaarkoken. Maïskolven laten uitlekken.
Maïskolven met olie bestrijken op rooster leggen en in ca. 10 min. rondom bruin grillen. Maïskolven tussentijds telkens stukje keren, zodat ze rondom gelijkmatig bruin worden. Maïskolven met zout bestrooien. Lekker bij alle soorten vlees.
algemeen:De maïskolven worden eerst voorgekookt, omdat de griltijd anders zo lang is. Op de barbecue krijgen ze een mooi kleurtje en een lekker rooksmaakje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 maïskolven
2 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
0 zeezout
Dit heb je nodig
barbecue