Breng in een pannetje de suiker en het water aan de kook en laat het daarna afkoelen. Koel de opgeloste suiker, wijn, likeur en brandy minimaal 1 uur in de koelkast. Roer in een grote schaal (bowl) de opgelost suiker, wijn, likeur, brandy, het citroensap en limoensap door elkaar. Snijd de citroen, limoen en sinaasappel in plakjes, voeg die samen met de ijsblokjes toe. Serveer de sangria in bolglazen of kleine limonadeglazen.
Sangria
Lekker: serveer bij de barbecue eens een grote kan sangria in plaats van witte wijn.
- variatietipEen fantastisch aperitief. De citrusvruchten geven lekker wat pit aan deze sangria. De sangria kan ook wat lichter worden gemaakt, wat prettig is als je hem bij de barbecue wilt doorschenken. Vervang dan de sinaasappellikeur door sinaasappelsiroop en voeg wat extra water toe.
Sangria
Lekker: serveer bij de barbecue eens een grote kan sangria in plaats van witte wijn.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_057587_220x162_JPG.jpg)
8 personen
175 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Breng in een pannetje de suiker en het water aan de kook en laat het daarna afkoelen. Koel de opgeloste suiker, wijn, likeur en brandy minimaal 1 uur in de koelkast. Roer in een grote schaal (bowl) de opgelost suiker, wijn, likeur, brandy, het citroensap en limoensap door elkaar. Snijd de citroen, limoen en sinaasappel in plakjes, voeg die samen met de ijsblokjes toe. Serveer de sangria in bolglazen of kleine limonadeglazen.
variatietip:Een fantastisch aperitief. De citrusvruchten geven lekker wat pit aan deze sangria. De sangria kan ook wat lichter worden gemaakt, wat prettig is als je hem bij de barbecue wilt doorschenken. Vervang dan de sinaasappellikeur door sinaasappelsiroop en voeg wat extra water toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
75 g kristalsuiker
125 ml water
1 l Spaanse rode wijn categorie 7
60 ml sinaasappellikeur
45 ml brandy
1 el citroensap
1 el limoensap
1 citroen
1 limoen
1 medium handsinaasappel
25 ijsklontjes