Eén citroen uitpersen en sap in schaal doen. Knoflook erboven uitpersen. Peterselie fijn knippen en erdoor roeren. Visfilets in citroenmengsel leggen en afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
Vis met keukenpapier droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In diep bord ei loskloppen. Visfilets door ei halen en vervolgens door paneermeel. In koekenpan olie verhitten en hierin vis aan beide kanten in ca. 4 minuten bruin en gaar bakken. Serveren met partjes citroen.
Roodbaars met citroen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010120_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
425 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Eén citroen uitpersen en sap in schaal doen. Knoflook erboven uitpersen. Peterselie fijn knippen en erdoor roeren. Visfilets in citroenmengsel leggen en afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
Vis met keukenpapier droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In diep bord ei loskloppen. Visfilets door ei halen en vervolgens door paneermeel. In koekenpan olie verhitten en hierin vis aan beide kanten in ca. 4 minuten bruin en gaar bakken. Serveren met partjes citroen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 citroenen
1 teen knoflook
4 takjes verse peterselie
4 roodbaarsfilets
0 zout en peper
1 ei
6 eetlepels broodkruim
100 ml olijfolie
Dit heb je nodig
keukenpapier