Schil de biet en snijd in heel dunne plakjes. Halveer de citroen. Rasp van 1 citroenhelft de gele schil en pers deze helft uit. Maak een marinade van het citroensap, het rasp, de olie, de tijm en peper en zout naar smaak. Verdeel de biet over 4 borden en besprenkel met de marinade. Verdeel vlak voor serveren de groentecrisps over de bietjes. Bestrooi eventueel met peper naar smaak. Lekker met parisiennes (afbakbroodjes) en een partje citroen.
- algemeenU kunt de bietjes ?s ochtends al over de borden verdelen en besprenkelen met de marinade. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Bietjes met groentecrisps
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006226_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
185 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Schil de biet en snijd in heel dunne plakjes. Halveer de citroen. Rasp van 1 citroenhelft de gele schil en pers deze helft uit. Maak een marinade van het citroensap, het rasp, de olie, de tijm en peper en zout naar smaak. Verdeel de biet over 4 borden en besprenkel met de marinade. Verdeel vlak voor serveren de groentecrisps over de bietjes. Bestrooi eventueel met peper naar smaak. Lekker met parisiennes (afbakbroodjes) en een partje citroen.
algemeen:U kunt de bietjes ?s ochtends al over de borden verdelen en besprenkelen met de marinade. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 schaal gekookte bieten
1 citroen
3 el olijfolie extra vierge
1 el verse tijmblaadjes
½ zak groentecrisps