Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg de zalmfilet aan de satéstokjes en bestrooi met peper en zout.
Verhit in een wok 2 el olie en bak de bevroren groenten al omscheppend 5 min. tot ze beetgaar zijn en het vocht is verdampt. Bak de rijst 5 min. mee.
Verhit ondertussen in een koekenpan de resterende olie. Bak de zalmspiesen in 4 min. bruin en van binnen net gaar. Keer regelmatig.
Breng het rijst-groentemengsel op smaak met de woksaus. Verdeel over 4 borden en leg de zalmspiesen erbij. Lekker met een partje limoen.
- algemeenVoor een minder pittige variant kunt u ook Sweet & sour woksaus (flesje 200 ml) gebruiken.
Zalmspiesen met wokrijst
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006413_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
810 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg de zalmfilet aan de satéstokjes en bestrooi met peper en zout.
Verhit in een wok 2 el olie en bak de bevroren groenten al omscheppend 5 min. tot ze beetgaar zijn en het vocht is verdampt. Bak de rijst 5 min. mee.
Verhit ondertussen in een koekenpan de resterende olie. Bak de zalmspiesen in 4 min. bruin en van binnen net gaar. Keer regelmatig.
Breng het rijst-groentemengsel op smaak met de woksaus. Verdeel over 4 borden en leg de zalmspiesen erbij. Lekker met een partje limoen.
algemeen:Voor een minder pittige variant kunt u ook Sweet & sour woksaus (flesje 200 ml) gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
2 x 2 stuks zalmfilets
4 el (wok)olie
1 zak Mexicaanse
6 el woksaus
Dit heb je nodig
satéstokjes