Salade van roze kwarteleitjes

325 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 2 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd 1 sjalot in parten. Schenk het bietensap in een pan en voeg 100 ml azijn, de suiker, het laurierblaadje, de sjalotparten en 1 mespunt zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. doorkoken. Laat afkoelen. Breng een pan water aan de kook en kook de kwarteleitjes 3-4 min. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Schep ze in het bietensapmengsel en laat ze minimaal 2 uur marineren. Neem ze met een schuimspaan uit de marinade. Snipper de andere sjalot en doe deze in een kom. Meng de slablaadjes met de sjalot. Snijd de eitjes in de lengte doormidden. Voeg samen met de tuinkers toe. Besprenkel met olie en azijn en breng op smaak met peper en zout. Lekker met geroosterd brood.

  • algemeenU kunt de kwarteleitjes al 1 dag van tevoren in de bietenmarinade zetten, zo worden ze nog intenser van kleur.
  • algemeenVoeg voor een uitgebreide lunchversie van deze salade komkommer en radijs toe.

Salade van roze kwarteleitjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig