Pers de citroen uit. Meng het citroensap met het water. Snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de koriander en peterselie fijn, voeg ze met het paprikapoeder, de komijn, sambal, knoflook en de helft van de olie toe aan het sap. Verdeel de marinade erover en laat 30 min. op kamertemperatuur staan.
Dep de kabeljauw droog. Snijd in gelijke stukken conform het aantal personen en leg in een ondiepe schaal. Strooi de bloem op een bord. Wentel de vis erdoor. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis op matig vuur in 4-6 min. gaar. Keer halverwege.
Gemarineerde kabeljauw
Door de kabeljauw te marineren in een mengsel van citroensap, kruiden en specerijen, wordt-ie mals en heel smakelijk.
- combinatietipLekker met salade van tomaat, komkommer en ijsbergsla, met olijfolie en citroensap.
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Gemarineerde kabeljauw
Door de kabeljauw te marineren in een mengsel van citroensap, kruiden en specerijen, wordt-ie mals en heel smakelijk.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_048908_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
285 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Pers de citroen uit. Meng het citroensap met het water. Snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de koriander en peterselie fijn, voeg ze met het paprikapoeder, de komijn, sambal, knoflook en de helft van de olie toe aan het sap. Verdeel de marinade erover en laat 30 min. op kamertemperatuur staan.
Dep de kabeljauw droog. Snijd in gelijke stukken conform het aantal personen en leg in een ondiepe schaal. Strooi de bloem op een bord. Wentel de vis erdoor. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis op matig vuur in 4-6 min. gaar. Keer halverwege.
combinatietip:Lekker met salade van tomaat, komkommer en ijsbergsla, met olijfolie en citroensap.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 citroen
4 el kraanwater
3 tenen knoflook
8 g verse koriander
10 g verse platte peterselie
1 el paprikapoeder
1 el gemalen komijn
1 tl sambal oelek
4 el zonnebloemolie
600 g verse kabeljauwfilets
8 el tarwebloem