Peperzalm

260 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan of gebruik de grillpan. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met de peper op een bord. Halveer de zalm in de lengte. Besprenkel met olie en wentel door het pepermengsel.

  2. Doe de komkommer en augurken in een kom. Roer het citroensap erdoor. Snijd de andere citroen in parten.

  3. Rijg 2 satéprikkers door elke zalmfilet. Gril de zalm 4 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer regelmatig. Snijd de bieslook in stukjes van 5 cm. Laat het komkommermengsel uitlekken en schep de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de zalm met de komkommer en garneer met de citroenparten.

  • algemeenU kunt de zalm enkele uren van tevoren door het pepermengsel wentelen en het komkommermengsel maken. Bewaar beiden afgedekt in de koelkast.
  • Zalm grillen op de barbecue

    Instructievideo - 00:34 min.

Peperzalm

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig