Breng de kokosmelk, melk en rijst in een pan aan de kook op de kleinste pit. Draai dan het vuur laag (gebruik eventueel een vlamverdeler) en laat met de deksel op de pan ca. 15 min. zacht doorkoken tot de rijst gaar is. Snijd de dadels in de lengte in vieren. Meng in een kom met de kaneel. Verdeel de kokosrijst over 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de dadels.
- algemeenU kunt de kokosrijst 1 dag van tevoren bereiden. Laat de rijst eerst helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm vlak voor serveren op hoog vermogen kort op in de magnetron en verdeel dan pas de dadels erover.
Kokosrijst met kaneel
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006495_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
400 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng de kokosmelk, melk en rijst in een pan aan de kook op de kleinste pit. Draai dan het vuur laag (gebruik eventueel een vlamverdeler) en laat met de deksel op de pan ca. 15 min. zacht doorkoken tot de rijst gaar is. Snijd de dadels in de lengte in vieren. Meng in een kom met de kaneel. Verdeel de kokosrijst over 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de dadels.
algemeen:U kunt de kokosrijst 1 dag van tevoren bereiden. Laat de rijst eerst helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm vlak voor serveren op hoog vermogen kort op in de magnetron en verdeel dan pas de dadels erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 blik kokosmelk
600 ml melk
½ pak dessertrijst
8 verse dadels
1 tl gemalen kaneel