Schil de ananas, snijd hem in stukjes en bestrooi met 1 el kerriepoeder. Bewaar tot later. Snijd het vlees van het bot en in kleine stukjes. Bestrooi met de rest van de kerriepoeder. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook ze in 8 min. beetgaar. Giet af. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak het vlees op hoog vuur in ca. 3 min. gaar. Voeg de sperziebonen toe en bak 1 min. mee. Voeg de zure room en de ananas toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met pandanrijst.
- algemeenRecepten winnaar De Tas week 19: Henk Verkoelen.
Ananas schillen en snijden
Instructievideo - 01:04 min.
Haaskarbonades met ananaskerriesaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_030710_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de ananas, snijd hem in stukjes en bestrooi met 1 el kerriepoeder. Bewaar tot later. Snijd het vlees van het bot en in kleine stukjes. Bestrooi met de rest van de kerriepoeder. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook ze in 8 min. beetgaar. Giet af. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak het vlees op hoog vuur in ca. 3 min. gaar. Voeg de sperziebonen toe en bak 1 min. mee. Voeg de zure room en de ananas toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met pandanrijst.
algemeen:Recepten winnaar De Tas week 19: Henk Verkoelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 verse ananas
2 el kerriepoeder
4 haaskarbonades
600 g sperziebonen
3 el olijfolie
1 bekertje zure room